Maha Cinta Rahwana

6:22 AM

Finally, I have time to read a review about the magnificent show of Maha Cinta Rahwana

It started when Momy suddenly asked to accompany her to watch Maha Cinta Rahwana.
  "Kak ayo liat kak, Mama pengen liat. Didi dudu ga usah diajak ya. nanti kulakan meso" hahahaha....

Yasud lah berangkat ke JX Expo, at first I don't expect too much about this show. FYI, I'm not in the mood to watch a show. I'm in the mood of uploading some stuff in internet and make money from it.

Well, it turned out the show was amazing.
I cannot describe whether it is a play, a music concert, poem reading or anything.

It was a show of Sujiwo Tedjo.
Including any aspects of art, from play, music, poem, joke and also satire.
I admit that every kinds of performance is great, I need time to digest the story.

It's about Rahwana, the story always said that Rahwana is a bad evil that kidnapped Sinta, Rama's wife. But in this show, tells us how actually a tussle feeling of Rahwana against his feeling to not to touch Sinta while it was kidnapped by him.

Sinta..., siapa yang lebih merana. Aku yang harus menahan hawa nafsuku untuk tidak menyentuhmu, ataukah Rama yang hanya menahan rindunya kepadamu

Actually, I began to think that maybe Rahwana is just bad at his look and Rama is  a guy with a very high ego. It's a mindblown fact.

The most romantic show  that I've ever watched.

Wanita memang suka perhiasan dan coklat, namun lebih suka kepastian

Mungkin kalo punya pacar tipe  Mbah Tedjo bisa dibikin klepek-klepek tiap hari karena kata-katanya yang manis dan merayu, bukan kata-kata modus yang dipakai banyak orang sekarang.
Wanita mana yang nggak seneng dipuja, diagungkan, dilebihkan dari yang lain setiap hari.

The minus thing is,  perlengkapan show-nya jelek. Mulai dari sound, layar, sampai tata panggung bener-bener ga sekelas pertunjukannya. Ini karya tinggi, masa soundnya mbrebet ga karuan. Layarnya jelek banget visual looknya.

Untunglah pertunjukannya bener-bener agung, semua pengisi acara punya standar tinggi sehingga ga rugi buat dateng lihat pertunjukan ini.

And I promise to myself to fulfill my mind with this kind of show. Filling with another energy to become a grateful human.

Menikah itu takdir, namun mencintai seseorang itu sebuah pilihan.

SALAM JANCOK

**photos will be updated soon, lagi males nyolokin iPod ke laptop :| 

You Might Also Like

0 comments

Total Pageviews

Flickr Images